Sörbäcks Kennel
Liten uppfödning i hemmiljö

Cindy, vår första golden retriever Vi bor på en liten gård på landet strax utanför Sala. Det är nu 35 år sedan vi skaffade vår första golden retriever, en underbar tik vid namn Cindy.
Cindy blev våra tre barns bästa vän och var alltid med dem och lekte. Cindy fick en kull valpar, där vi sparade Luci. Därefter brukade det bli en valpkull varje sommar här i Sörbäck.

Hundarna har under årens lopp blivit flera och nu för tiden föds det ofta två kullar varje år. Våra golden retrievers är väl bekanta med hästar, katter och kaniner. De älskar att vara med i stallet när de andra djuren pysslas om. Hundarna brukar också få springa fritt en hel del ute på fälten.

Valparna föds inne i köket och blir mycket ompysslade och hanterade från början. När de blir lite större och om vädret tillåter, bär vi ut dem till valphagen, där de kan vara hela dagarna. På kvällen bär vi alltid in dem igen. Det blir en mysig kontakt med varje valp och det känns alltid lika tomt efter dem när de åker härifrån vid tidigast åtta veckors ålder.

Kennelns målsättning är att avla fram vackra och friska hundar med gott lynne. De passar därför bra både för utställning och arbete. Dessutom är de perfekta familjehundar!


Om du inte har en meny till vänster, klicka här.